053 832 805 - 0479 553 728 info@vinoperpassione.be

Top Amarone “Vigneti dei Coali”

Wijn met een buitengewone kracht, elegantie en trots. Zijn intense robijnrode kleur, met granaat tinten, vertaalt zich in een bouquet op de neus met hints van verschillende fijne rijpe fruitsoorten, jam, fruit op alcohol, zwarte peper, leder en chocolade.
In de mond verrast deze door zijn intensiteit en zijn lange afdronk en zijn elegante tannines dit in perfecte balans staan met zijn zachte noten.
Wijn die ontstaat door een zeer zorgvuldige oogst van de druiven Corvina, Corvinone, Rondinella en Molinara waarna de druiven voor een periode van drie tot vijf maanden in en speciale ruimte, de fruttaio, geplaatst worden om te drogen en, na de persing en gisting, laat men de wijn voor ongeveer 4 tot 5 jaar of meer in eiken vaten verder rijpen.
Deze wijn is geboren in de heuvels van Valpolicella (op 200-400 m boven de zeespiegel) met een meesterlijke plaatsing van de rijen, gestreeld door de zon op een terrein in witte kalksteen.
Sobere wijn en een beetje ‘ruw, maar wanneer hij zich langzaam in het glas opent, zijn ziel onthuld aan diegene die nog alleen zonder haast kunnen genieten.

BRONZE MEDAL at DECANTER WORLD WINE AWARDS

73,07 € per fles | 69,41 € de fles verpakt per 6 flessen | Meer info ? Klik hier